Vragen rondom heropening parken en coronavirus

HEROPENING VAN PARKEN

1.    Welke parken zijn open / gesloten in België?
Onze parken in België zijn open. Als gevolg van de nieuwe ontwikkelingen en veiligheidsmaatregelen genomen door de Belgische overheid, zijn we tot de volgende maatregelen gekomen in de Belgische parken:
• De Aquafun blijft open voor onze gasten, waar specifieke maatregelen zijn getroffen met betrekking tot tijdslots.
• Onze bars en café’s zullen vanaf maandag 19 oktober minimaal twee weken gesloten blijven. Onze afhaalservice blijft beschikbaar.
• De beschikbaarheid van onze activiteiten is aan veranderingen onderhevig, naar gelang de veranderingen in overheidsmaatregelen.


2.    Is Sunparks geopend voor dagrecreatie?
De toegang tot onze parken en/of bepaalde faciliteiten voor daggasten verschilt per park.Voor de meest actuele situatie verwijzen we je graag naar de dagjeswebsite.

3.    Waar kan ik meer informatie krijgen over mijn vragen over het Coronavirus met betrekking tot Sunparks?
Voor vragen over een omboeking kun je ons bereiken op 070 223 723 (0,30€/min)

Voor alle andere Corona-gerelateerde vragen zijn speciale informatienummers gecreëerd voor alle Coronavirusvragen met betrekking tot Sunparks per land van herkomst. Voor Belgen is het crisisnummer: +3228947448

Elk land heeft zijn eigen regels en reisadviezen. We vragen gasten om het bezoek zelf goed te plannen, gebaseerd op de beschikbare informatie van lokale overheden. Al deze informatie is te vinden op de websites van de lokale overheden, zo ook voor België


JOUW BOEKING, FLEXIBILITEIT, PRIJZEN

4.    Wat is het beleid voor gasten die een verblijf hebben geboekt en van plan zijn met meer dan één huishouden per vakantiehuis te komen?
Wat betreft het reisgezelschap en het ontvangen van bezoekers tijdens jouw verblijf, dien je je te houden aan de richtlijnen van het land waar je heen gaat (in België de FOD Volksgezondheid-richtlijnen). Bekijk de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid hier.

Naast je eigen huishouden mag je met 4 vaste personen (kids jonger dan 12 jaar tellen niet mee) tegelijkertijd op een privé locatie zijn, zoals je accommodatie. Deze extra personen mogen de komende twee weken niet veranderen. Alle informatie kan worden gecheckt op www.info-coronavirus.be

5.    Ik heb een arrangement (bijv. catering) geboekt dat niet beschikbaar is op het park. Wat is jullie beleid?
In België zijn onze restaurants gesloten vanaf maandag 19 oktober, gedurende minstens twee weken.

Onze gasten kunnen gebruikmaken van onze afhaalservice.

Als u een catering arrangement heeft geboekt, krijgt u in plaats daarvan een Food & Fun voucher van dezelfde waarde. U kunt deze voucher gebruiken in de Food Store, en voor de afhaalservice.  6.    Wat zijn de voorwaarden van de  digitale voucher?
De voorwaarden van de digitale voucher kun je hier vinden.


PRODUCT AANBOD

7.    Welke faciliteiten en activiteiten zijn beschikbaar zodra de parken weer open gaan?
De situatie verschilt per park. Bezoek onze website voor actuele informatie met betrekking tot het productaanbod per park. 

Alle (overnachtende) gasten kunnen gebruik maken van de restaurants, daggasten helaas niet.

- Op basis van de door de Belgische regering aangekondigde maatregelen zijn onze bars en café’s in de Belgische parken helaas vanaf maandag 19 oktober voor minimaal twee weken gesloten.

- U kunt gebruik maken van onze Take Away en winkel bezorgservice afhaalservice, die beschikbaar zijn tot 22.00 uur.

- De Food Store blijft open.

- Hotel Kempense Meren: Hotelgasten kunnen er ontbijten in een aparte ruimte in de conferentiezaal, Take Away kan ter vervanging van het diner worden besteld, dat op de kamer wordt bezorgd. Op elke kamer worden 2 stoelen toegevoegd.

- Voor indoor speeltuinen dien je te reserveren. Bij het maken van een reservering voor een van de activiteiten of de wellness is het verplicht om een naam, telefoonnummer en mailadres achter te laten. Het restaurant is uiterlijk 23.00 uur gesloten.

We vragen onze gasten de veiligheidsregels nauwkeurig op te volgen, zoals altijd 1,5 meter afstand te behouden.

8.    Is de Aquafun geopend op het moment van heropening van de parken?
De Aquafun is open!

In de Aquafuns gelden de volgende maatregelen:
- Iedereen moet 1,5 meter afstand behouden. We laten daarom maar een beperkt aantal mensen toe in de Aquafun. We gaan werken met tijdsloten. 
- Omdat we de tijdsloten maximaal willen benutten, vinden er vooralsnog geen activiteiten als raften en babyzwemmen plaats.
- Gasten dienen afstandsregels te respecteren en de gemarkeerde route naar en in de Aquafun te volgen. 
- Om de 1,5 meter afstand te respecteren, kan het zijn dat sommige glijbanen/elementen in de Aquafun gesloten zijn. 
- Het peuterbad is open, maar alleen voor kinderen. Ouders moeten afstand houden terwijl ze hun kind in de gaten houden en op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Als een kind te jong is voor het peuterbad, kunnen ouders met hun kind zwemmen in het golfslagbad.
- Douches zijn gesloten. Toiletten zijn beschikbaar. Gasten moeten hun bezoek aan de Aquafun in hun huisje voorbereiden door voorafgaand aan hun bezoek te douchen en hun badkleding aan te doen. Kleedkamers zijn alleen beschikbaar bij het verlaten van de Aquafun.

Alle veiligheidsmaatregelen die wij nemen staan op onze website. Bezoek onze website voor de meest accurate informatie met betrekking tot onze veiligheidsmaatregelen.


9.    Het reserveren van een tijdslot voor de Aquafun
- Reserveringen kunnen via de dagjeswebsite gemaakt worden met QR codes die gasten ontvangen tijdens het inchecken. 
- Deze reserveringen kunnen gemaakt worden vanaf de eerste dag van aankomstVEILIGHEID

10.    Hoe garandeert Sunparks de veiligheid van gasten en medewerkers?
Om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen, passen wij ons product voortdurend aan op de overheidsrichtlijnen in elk land. Zo vragen we onze medewerkers en gasten om bijvoorbeeld regelmatig hun handen te wassen gedurende 20 seconden, te hoesten / niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, 1,5 meter afstand te respecteren en geen handen te schudden.

Er is voldoende ruimte op de parken om afstand te behouden. Al onze gasten en medewerkers worden gevraagd om deel te nemen aan de regels en richtlijnen die zijn opgesteld om een veilige omgeving te waarborgen. Meer info vind je hier.

11.    Welke veiligheidsmaatregelen neemt Sunparks? 
Alle veiligheidsmaatregelen die wij nemen staan op onze website. Bezoek onze website voor de meest accurate informatie met betrekking tot onze veiligheidsmaatregelen.

- Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar zijn verplicht een gezichtsmasker te dragen in alle binnen faciliteiten en buiten waar 1.5 meter afstand niet kan worden gegarandeerd. 
- Bowlen kan met maximaal 1 huishouden of 4 personen.
- Sporten is alleen toegestaan op professionele basis.
- Het is gasten toegestaan om in een groep van maximaal 10 personen een activiteit te doen zoals fietsen of wandelen, mits ze op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven.
- Podium entertainment wordt niet aangeboden en vervangen met mobiel entertainment in de parken
- Tussen 24.00 uur en 5.00 uur is er een avondklok in het land.


12.    Mogen vrienden en familie op bezoek komen op het park? 
In onze parken kan elk gezinslid 1 persoon hebben om naast het eigen gezin nauw contact mee te hebben. Naast uw eigen huishouden kunnen 4 personen worden uitgenodigd zolang er voldoende afstand gehouden wordt, exclusief kinderen van 0-12 jaar. Deze vier personen mogen de komende twee weken niet veranderen.

13.    Wat is het beleid van Sunparks als één van de boeking deelnemers zich ziek voelt / koorts heeft?

Gasten moeten hun verblijf uitstellen als ze ziek zijn. De voorwaarden zijn afhankelijk van de boekingsdatum. Neem contact op met ons Customer Contact Center.

14.    Is er toezicht op de parken?
Onze medewerkers worden opgeleid en geïnformeerd over de regels en voorschriften. Indien nodig zullen onze medewerkers onze gasten benaderen om ervoor te zorgen dat de lokale richtlijnen voor het park worden opgevolgd.

In onze parken wordt dag en nacht toezicht gehouden door ons beveiligingspersoneel, om een veilige omgeving te garanderen voor zowel onze gasten als medewerkers.


15.    Is er een maximaal aantal gasten toegestaan op de parken?
Sunparks volgt de richtlijnen van de overheid. Het is mogelijk dat in bepaalde faciliteiten een maximum aantal gasten geldt. Bezoek onze website voor de meest accurate informatie.

16.    Is er een aangepaste aankomstprocedure?
•    In geval van koorts wordt gasten gevraagd om naar huis te gaan, waar ze een bijbehorende voucher voor een toekomstig verblijf zullen ontvangen.
•    We maken gebruik van 100% online check-ins via e-ticket. Dit is verplicht (dus inchecken voor aankomst via de Sunparks Shop.
       o    Gasten die het niet gelukt is om online in te checken kunnen bij de receptie inchecken. De receptie is geopend tijdens de check-in (15:00u).
       o    B2B gasten en gasten die via een touroperator hebben geboekt kunnen wel inchecken bij de receptie, aangezien zij geen toegang hebben tot de Sunparks Shop.
•    Het is mogelijk dat we onze gasten vragen om bij aankomst temperatuur te nemen.

17.    Hoe garandeert Sunparks een hygiënisch vakantiehuis?
Er wordt extra tijd berekend om elk vakantiehuis schoon te maken voor de aankomst van nieuwe gasten.

Handgel, desinfectiematerialen (maskers afhankelijk van land) zijn te koop bij onze receptie en in de supermarkt. In onze faciliteiten kun je ook je handen desinfecteren.

18.    Is er voldoende ruimte op de parken om een afstand van 1,5 meter te garanderen?
Onze parken bestaan voor meer dan 90% uit natuur en water. Hierdoor is er voldoende ruimte om in en rond het park te bewegen zonder andere gasten tegen te komen.
Onze accommodaties zijn gelegen met voldoende ruimte tussendoor. De weinige accommodaties die geen 1,5 meter kunnen garanderen, zullen niet beschikbaar zijn.
In onze centrale faciliteiten worden alle maatregelen genomen om een afstand van 1,5 meter te garanderen, zoals wandelroutes.

19.    Waar vind ik alle informatie over de veiligheidsmaatregelen die Sunparks toepast?
Die vind je hier.