Vragen rondom heropening parken en coronavirus

HEROPENING VAN PARKEN

1.    Welke parken zijn open / gesloten in België?
Met blijdschap kunnen we vertellen dat Sunparks Kempense Meren en Oostduinkerke aan Zee geopend zijn.

Indien je een aankomend verblijf hebt gepland, word je via email door ons benaderd met informatie over jouw verblijf.

2.    Is Sunparks geopend voor dagrecreatie?
De toegang tot onze parken en/of bepaalde faciliteiten voor daggasten verschilt per park. Voor de meest actuele situatie verwijzen we je graag naar de dagjeswebsite.

3.    Waar kan ik meer informatie krijgen over mijn vragen over het Coronavirus met betrekking tot Sunparks?
Voor vragen over een omboeking kun je ons bereiken op 070 223 723 (0,30€/min). Voor alle andere Corona-gerelateerde vragen zijn speciale informatienummers gecreëerd voor alle Coronavirusvragen met betrekking tot Sunparks per land van herkomst. Voor Belgen is het crisisnummer: +3228947448

Elk land heeft zijn eigen regels en reisadviezen. We vragen gasten om het bezoek zelf goed te plannen, gebaseerd op de beschikbare informatie van lokale overheden. Al deze informatie is te vinden op de websites van de lokale overheden, zo ook voor België


JOUW BOEKING, FLEXIBILITEIT, PRIJZEN

4.    Wat is het beleid voor gasten die een verblijf hebben geboekt en van plan zijn met meer dan één huishouden per vakantiehuis te komen?
Wat betreft het reisgezelschap en het ontvangen van bezoekers tijdens jouw verblijf, dien je je te houden aan de richtlijnen van het land waar je heen gaat (in België de FOD Volksgezondheid-richtlijnen). Bekijk de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid hierAlle informatie kan worden gecheckt op www.info-coronavirus.be

In de Belgische parken is het toegestaan om in een accommodatie te verblijven met een maximum van 1 huishouden (jouw bubbel) en één persoon (jouw knuffel contact). Neem contact op met ons Klant Contact Center als je jouw boeking moet wijzigen. 

5.    Ik heb een arrangement (bijv. catering) geboekt dat niet beschikbaar is op het park. Wat is jullie beleid?

Als je een catering arrangement hebt geboekt, krijg je in plaats daarvan een Food & Fun voucher van dezelfde waarde. Je kunt deze voucher gebruiken in de Food Store, en voor de afhaalservice.  


6.    Wat zijn de voorwaarden van de  digitale voucher?
De voorwaarden van de digitale voucher kun je hier vinden.


PRODUCT AANBOD

7.    Welke faciliteiten en activiteiten zijn beschikbaar op de parken? 
De situatie verschilt per park. Bezoek onze website voor actuele informatie met betrekking tot het productaanbod per park. 

- De Food Store blijft open. Gasten dienen met maximaal met 1 persoon te komen.
- De spa, de Aquafuns en indoor speelwerelden zijn gesloten.
- Onze restaurants blijven helaas gesloten. 

We vragen onze gasten de veiligheidsregels nauwkeurig op te volgen, zoals altijd 1,5 meter afstand te behouden.

8.    Ontvangen gasten vergoeding vanwege het aangepaste productaanbod in de parken? 

Gasten die worden getroffen door een sterke beperking van ons productaanbod en die recht hebben op een vergoeding, zullen door ons worden gecontacteerd en worden geïnformeerd over de toepasselijke vergoeding. We informeren je voor aankomst via e-mail. Het is niet nodig om contact met ons op te nemen.9.    Is de Aquafun geopend?
De Aquafun in de Sunparks parken zijn momenteel gesloten.


VEILIGHEID

10.    Hoe garandeert Sunparks de veiligheid van gasten en medewerkers?
Om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen, passen wij ons product voortdurend aan op de overheidsrichtlijnen in elk land. Zo vragen we onze medewerkers en gasten om bijvoorbeeld regelmatig hun handen te wassen gedurende 20 seconden, te hoesten / niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, 1,5 meter afstand te respecteren en geen handen te schudden.

Er is voldoende ruimte op de parken om afstand te behouden. Al onze gasten en medewerkers worden gevraagd om deel te nemen aan de regels en richtlijnen die zijn opgesteld om een veilige omgeving te waarborgen. Meer info vind je hier.

11.    Welke veiligheidsmaatregelen neemt Sunparks? 
Alle veiligheidsmaatregelen die wij nemen staan op onze website. Bezoek onze website voor de meest accurate informatie met betrekking tot onze veiligheidsmaatregelen.

• Volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar zijn verplicht een gezichtsmasker te dragen in alle binnen faciliteiten en buiten waar 1.5 meter afstand niet kan worden gegarandeerd. 
• Gasten dienen met maximaal 1 persoon te komen als ze naar de receptie, Info Desk of winkel gaan, en mogen maximaal 30 minuten blijven.
• Het is toegestaan voor gasten om een activiteit zoals fietsen of wandelen te doen in een groep van maximaal 1 huishouden of 4 personen, mits ze 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.
• Een bezoek aan onze winkel is alleen mogelijk onder voorbehoud van een reservering en max. 2 personen van hetzelfde huishouden voor max. 30 min
• Personen tot 18 jaar mogen meedoen aan een activiteit van maximaal 10 binnen en 25 buiten
• Tussen 24.00 uur en 5.00 uur is er een avondklok in het land.
• Take Away en Delivery services zijn beschikbaar tot 21.00 uur (alcoholbezorging tot 20.00 uur)

12.    Mogen vrienden en familie op bezoek komen op het park? 
Helaas is het op dit moment niet toegestaan om bezoekers te ontvangen.

13.    Wat is het beleid van Sunparks als één van de boeking deelnemers zich ziek voelt / koorts heeft?

Gasten moeten hun verblijf uitstellen als ze ziek zijn. De voorwaarden zijn afhankelijk van de boekingsdatum. Neem contact op met ons Customer Contact Center.

14.    Is er toezicht op de parken?
Onze medewerkers worden opgeleid en geïnformeerd over de regels en voorschriften. Indien nodig zullen onze medewerkers onze gasten benaderen om ervoor te zorgen dat de lokale richtlijnen voor het park worden opgevolgd.

In onze parken wordt dag en nacht toezicht gehouden door ons beveiligingspersoneel, om een veilige omgeving te garanderen voor zowel onze gasten als medewerkers.


15.    Is er een maximaal aantal gasten toegestaan op de parken?
Sunparks volgt de richtlijnen van de overheid. Het is mogelijk dat in bepaalde faciliteiten een maximum aantal gasten geldt. Bezoek onze website voor de meest accurate informatie.

16.    Is er een aangepaste aankomstprocedure?
•    In geval van koorts wordt gasten gevraagd om naar huis te gaan, waar ze een bijbehorende voucher voor een toekomstig verblijf zullen ontvangen.
•    We maken gebruik van 100% online check-ins via e-ticket. Dit is verplicht (dus inchecken voor aankomst via de Sunparks Shop.
       o    Gasten die het niet gelukt is om online in te checken kunnen bij de receptie inchecken. De receptie is geopend tijdens de check-in (15:00u).
       o    B2B gasten en gasten die via een touroperator hebben geboekt kunnen wel inchecken bij de receptie, aangezien zij geen toegang hebben tot de Sunparks Shop.
•    Het is mogelijk dat we onze gasten vragen om bij aankomst temperatuur te nemen.
•    Gasten dienen met maximaal 1 persoon naar de receptie te komen.

17.    Hoe garandeert Sunparks een hygiënisch vakantiehuis?
Er wordt extra tijd berekend om elk vakantiehuis schoon te maken voor de aankomst van nieuwe gasten.

Handgel, desinfectiematerialen (maskers afhankelijk van land) zijn te koop bij onze receptie en in de supermarkt. In onze faciliteiten kun je ook je handen desinfecteren.

18.    Is er voldoende ruimte op de parken om een afstand van 1,5 meter te garanderen?
Onze parken bestaan voor meer dan 90% uit natuur en water. Hierdoor is er voldoende ruimte om in en rond het park te bewegen zonder andere gasten tegen te komen. Onze accommodaties zijn gelegen met voldoende ruimte tussendoor. De weinige accommodaties die geen 1,5 meter kunnen garanderen, zullen niet beschikbaar zijn. In onze centrale faciliteiten worden alle maatregelen genomen om een afstand van 1,5 meter te garanderen, zoals wandelroutes.

19.    Waar vind ik alle informatie over de veiligheidsmaatregelen die Sunparks toepast?
Die vind je hier.